Kako da svoj apartman pretvorite u idealan prostor za rad

Otkud potreba da apartman pretvorite u idealan prostor za rad? Ne može se poreći da živimo u eri u kojoj dominira digitalna tehnologija. Od pametnih telefona do nosivih uređaja, bilo gde da pogledate, ljudi su povezani na svoje telefone, tablete ili omiljene uređaje.

Iako tehnologija ima svoje prednosti, konstantna povezanost može značiti i više odgovornosti izvan kancelarije.

Kako prenose svetske novosti, oko 18 procenata radnika radilo je najmanje 60 sati više u svakoj radnoj nedelji. Samo 8 procenata stalno zaposlenih radnika reklo je da je radilo manje od 40 sati u određenoj nedelji.

Duža radna nedelja znači manje vremena za obavljanje poslova izvan kancelarije, poput trčanja ili čišćenja kuće. A ako imate položaj u kompaniji koji zahteva da budete dostupni u svakom trenutku ili kasnite kako biste ispoštovali rokove, možda nećete imati skoro ni malo vremena za druge dnevne obaveze.

Srećom, ako radite u kompaniji koja vam omogućava telekomunikaciju, možete raditi kod kuće – čak i ako je to samo nekoliko dana u nedelji.

Srećom u apartmanima postoji prilika da vaš dom pretvorite u idealan poslovni prostor. Davno prošlo vreme je kada je za ugodan radni prostor bila potrebna posebna prostorija. Ako sledite dole navedene korake, vaš stan može poslužiti u više svrha, pružajući savršeno kućno / radno okruženje.

Organizacija kablova

Ako pokušavate da uštedite prostor, potražite radni sto koji sadrži poseban deo za kablove. Ako nemate mnoštvo kablova raspoređenih po sobi, uštedećete prostor i imaćete čistiji opšti osećaj. Ako imate manje nereda sa kablovima i žicama , osećaćete se organizovanije i obavićete više posla.

Mislite vertikalno

Podizanje računara štedi vam prostor, što će vam pružiti više prostora za organizaciju.

Umesto velikog monitora računara koji zauzima dragoceni prostor na stolu, možete povezati svoj računar na vaš TV ili tablet, što će vas mnogo bolje organizovati.

Čak i kada su u pitanju vaše knjige i papiri, ako mislite vertikalno, na zidu možete napraviti police za odlaganje važnih predmeta.

L-oblikovan ili visoki sto?

Odabirom stola u obliku slova L ili stola srazmernog rasporedu vaše sobe uštedećete prostor. Pre kupovine stola razmislite o rasporedu svoje sobe kako biste mogli da uštedite najviše prostora.

Ako kupujete visoki sto, ne morate brinuti da će stolica zauzeti dragoceni prostor u vašem stanu. Prema nekim istraživanjima, sedenje po danu na poslu predstavlja rizik za vaše sveukupno zdravlje. Stajanje ne samo da poboljšava vaše držanje i zdravlje, već će vam uštedjeti prostor u stanu.

Dekoracije su ključne

Ako radite od kuće ceo dan ili čak do kasno uveče, moraćete da se osećate udobno u svom radnom okruženju. Dekoracija prostora sa svojim omiljenim slikama doneće vam osmijeh na lice. Obavezno uramite sliku sa vašeg omiljenog odmora ili vašeg omiljenog citata koji će vam doneti pozitivne misli.

Apartmani Beograd Rakoc, vlasnici luksuznih stanova u najstrožem centru Beograda, deli sa vama razmišljanja I savete kako da unapredite dvoj radni dan I proctor.