Apartmani na dan kao posao

Ako imate više slobodnih stanova, onda iznajmljivanje, po principu apartmani na dan, može biti optimalan izvor prihoda. Stanovi koji se iznajmljuju za biznis postali su popularni ovih dana. Ovo je relevantno i profitabilan posao, jer za mesec dana od jednog apartmana možete dobiti od 300 do 1000 eura. Prihod će varirati u zavisnosti od lokacije i drugih faktora. Pritom vlasnik apartmana može u svakom trenutku prekinuti sa daljim izdavanjem, jer to apsolutno zavisi od vas tim pre što su vaši klijenti privremeno ili jako kratko u vašem apartmanu.

Da biste ostvarili prihod od kratkoročnog najma apartmana na dan, nije potrebno da budete vlasnik stana. Dovoljno je da nađete odgovarajući ambijentalni prostor i sklopite ugovor o zakupu sa njegovim vlasnicima. Ovaj dokument daje pravo da se iznajmljivanja stanova može davati u podzakup po sopstvenim uslovima.

Koliko je aktuelan biznis apartmani na dan

Po pravilu, kratkotrajno iznajmljivanje apartmana donosi profit dva do tri puta više od iznajmljivanja stanova po ugovoru na duži period. Ovo se posebno odnosi na velike gradove, gde osnovnu masu gostiju čine putnici sa razlčtim potrebama i poslovni ljudi. Svi oni rado štede novac, izbegavaju smeštaj u hotelu ili motelu. Uostalom, noć u hotelu srednje klase koštaće najmanje 60 eura. Hrana, pranje rublja i ostale usluge posebo se placaju.

Kratkoročna ponuda, apartmani za iznajmljivanje, predstavljena je na mnogo portala, tako da korisnici usluga apartmani na dan mogu lako pronaći željenu opciju po pristupačnoj ceni. Dakle, portal usluga zakupa apartmani na dan rakoc.co.rs nudi u najam apartmane u strogom centru Beograda od 25 evra dnevno. Uvek postoji puno ljudi koji su spremni da iznajme stan po takvoj ceni.

Za razliku od hotelskih soba, u kojima je jednoj osobi određena naknada, vlasnik stana ili stanodavac daje dodatni stimulans za smeštaj u apartmanu za više osoba bez dodatnih troškova. Ovo je ključna prednost prilikom iznajmljivanja nekretnina na kratak rok, što uslugu apartmani na dan čini vrlo popularnom, što vlasniku garantuje osustvo bilo kakvog rizika ili gubitak dobiti.

Stvarno veliki su prihodi od kratkoročnog izdavanja apartmana

Prilikom iznajmljivanja svog stana možete formirati bilo koje cene, što vam garantuje veliki protok gostiju. Trošak nije jedini faktor koji određuje izbor privremenog smještaja. Često turisti ili gosti grada ne mogu pronaći hotel na željenoj lokaciji. Optimalna varijanta u ovom slučaju je apartman – pronaći apartman u željenom kvartu nema cenu. Mnogi su gosti spremni preplatiti značajnu sumu za domaću atmosveru, čistoću i udobnost, koju čak ni prestižni hoteli ne mogu pružiti.

Sve to ukazuje da biznis apartmani na dan, kratkoročo iznajmljivanje apartmana funkcioniše savršeno. Beskrajnom broju klijenata i vlasnicima stanova, pomažu mnogobrojne agencije u pružanju usluge oglašavanja i informisanja.

Koje su poteškoće kod dnevnog iznajmljivanja apartmana

Teoretski, takva aktivnost deluje razumljivo i lako se organizuje, međutim, u praksi je to dosta složenije. Postoji mnogo stanova za iznajmljivanje, ali oni ne donose uvek željeni profit i sigurno ne brzu zaradu.

Idealna je opcija kada imate dva, tri ili više apartmana. Čak i ako su jednosobni – visoki prihod garantuje samo količina. Akonemate slobodan vlasnički stan, možete iznajmljivati stanove dugoročno i pokrnuti biznis stan na dan.

Poteškoća je u pronalaženju vlasnika voljnih da zaključe ugovor o podzakupu. Za mnoge vlasnike pojam “dnevnih apartmana za iznajmljivanje” povezan je sa opscenim stvarima: pićem, zabavama, prostitucijom. Ubediti ih u suprotno je teško, iako su, za razliku od dugoročnog zakupa, u ovom slučaju troškovi održavanja i renoviranja  mnogu ređi.

Zakupci, vlasnici i gosti su jednostavno dužni da apartman održavaju u dobrom stanju, jer u protivnom neće imati gostiju i postoje penali za učinjenu štetu. Apartman se čisti i proverava nakon svakog klijenta. Nasuprot tome, stanari sa dugoročnim zakupom, bez nadzora vlasnika, u većini slučajeva ne održavaju stan, ne vode računa  i ne zanimaju se za stan, očekuju da vlasnik sve probleme rešava sam. Nije nevažno napomenuti, česte promene stanara, vremenski period da se nađu novi kao i provizija koja se daje agencijama, sve su to važne činjenice.

Za dnevni najam apartmana najbolje je odabrati zgrade bliže centralnom delu grada. Biće manje poteškoća u pronalaženju klijenata i troškova oglašavanja. Da biste smanjili troškove prevoza i uštedili vreme, trebalo bi da iznajmite stanove na jednom užem području.

Ako je kratkoročni najam apartmana zanimljiv za vas kao poslovni izazov, Rakoc rado pomaže savetima i aktivnim učešćem u svim pravcima. Kod nas ćete pronaći dosta aktuelnih tema i direktnih aktivnosti koje vam mogu pooći da brzo i praktično realizujete svoje planove sa nama ili bez nas!