Kako pravilno unajmiti apartman

U nekom trenutku života svakome od nas će možda trebati apartman za iznajmljivanje. Pronalaženje apartmana ad hok je hitan zadatak mnogih ljudi i postoji nekoliko načina da se to reši: agencije za iznajmljivanje stanova, novinski oglasi, ponude na specijalizovanim sajtovima. Ali bez obzira na to koju odluku doneli, uvek će stajati pitanje na koji način unajmiti apartman kako ne biste bili prevareni.

Saradnja s agencijom za iznalaženje nekretnine, naravno, uklanja mnoge probleme, ali angažovanje iste zahteva značajne finansiske troškove. Vaša nezavisna pretraga za privremenim smeštajem djeluje kao ekonomičnije rješenje, u slučaju razumnog pristupa donosi željeni rezultat.

apartman pretraga

Kako zaštititi sebe kad iznajmljujete apartman

Kad sami tražite apartman, trebali biste se pobrinuti za ličnu sigurnost, isključiti faktore povezane s prevarom i nepouzdanim radnjama.

Česta je praksa izdavanje apartmana kao lak način zarađivanja novca za nepoštene građane koji imaju čitavu šemu obmane zbog profita. Naročito nepošteno poslovanje je najlakše izvesti u velikim gradovima. Ali upozoreni  znači naoružani. Obratite pažnju na glavne znakove lažnih aktivnosti.

apartman greska

Struka savjetuje kako pravilno unajmiti apartman:

• Lično pregledajte apartman i procenite da li smestaj odgovara opisu, kvalitetu i troškovima.

• Proverite validnost dokumenata koji potvrđuju vlasništvo nad nekretninom – apartmanom.

• Saznajte što je moguće više informacija o stanodavcu koji nudi apartman za iznajmljivanje.

• Proverite ispravnost kućanih aparata, instalacija, grejanja, nameštaja.

• Pronađite i utvrdite  ispravnost  prostorija i pojasnite uslove plaćanja.

apartman unapred videti

 

Foto i video zapisi koji su u suprotnosti sa stvarnošću to jest faktičkim stanjem i objavljivanje fotografija sa opisom prvoklasnog smeštaja, siguran je znak nepoštenih aktivnosti. To podrazumeva da osoba koja je odgovorna za rezervaciju objavi da je ovaj apartman već unajmljen i biće ponuđena opcija sa mnogo lošijim uslovima.

apartman kao na slici

Nepostojanje apartmana uopšte. Postoje slučajevi da zakupac iznajmljenog apartmana, nakon što je potpisao ugovor i uplatio novac, jednostavno ne nađe navedenu adresu. Stoga siguran apartman za iznajmljivanje je onaj apartman koji uključuje vaš  lični pregled i usklađivanje svih deklarisanih uslova i stvarne adrese stanovanja. Ako stanodavac zahteva novac bez pokazivanja apartmana, ugovor nije vredan sklapanja. To je znak da vam se nudi nepostojeći apartman ili apartman koji je već u zakupu.

pogresan apartman

Unapred davati određenu sumu novca za razgledanje apartmana. Vredno je znati da prevaranti bilo koje vrste, unapred traže novac za svoje usluge bez adekvatnog pokrića. Provera i razgledanje apartmana je uvek besplatno, u protivnom na delu su nesavesni građani, i to su po difoltu nezakonite radnje (sumnjive aktivnosti).

apartman ugovor

Prodaja bez pokrića. Postoje slučajevi kada portali za iznajmljivanje nekretnina uslovljavaju kupcda uplate određenog iznosa novca kao avans pre ulaska u apartman. Uslovljavanje  iznajmljivanja apartmana, uplatom novca unapred, predstavlja još jednu nezakonitu radnju.

apartman iznajmljivanje

Predočili smo neke vararijante koje prevaranti koriste kako biste umanjili rizik i ne bi bili prevareni kada iznajmljujete apartman.

Postoje i pouzdane usluge koje garantuju poštene transakcije. Direktan kontakt sa vlasnikom nudi naš portal Rakoc apartman na dan, sa relevantnim i proverenim informacijama za dnevni najam apartmana u Beogradu.

Apartments in Belgrade, parking

 

Online pretraživanje apartmana za iznajmljivanje

Najpopularnija i najpovoljnija je online pretraga za privremenim smeštajem po principu apartman na dan. Da biste rešili svoje probleme, najčešće pažnja je usmerena na velike portale za iznajmljivanje apartmana koji zauzimaju prvo mesto na google pretrazi. Ovo ne mora uvek biti garancija da ćete u realnom vremenu pronaći pravu opciju. Pretraživanje neće rezultirati gubitkom vremena ako u nekoliko klikova pogledate interesantne i manje portale. Lični kontakt sa domaćinom, kao i realizacija smestaja bez posrednika uštedeće vam vreme i novac. Veliki  portali često nisu redovno ažurirani i nemoguće je izbeći nebitne i zastarele ponude posrednika. Takođe, zahvaljujući direktnom kotaktu, rizik od nepredviđenih okolnosti svodi se na minimum.

apartman najam

Preferirajte oglasne ponude s detaljnim opisom objekta, uključujući fotografije i video zapise. U telefonskom razgovoru s vlasnicima saznajte više o uslovima prijave i smještaja gostiju. Da biste bili sigurni u transparentnost transakcije, nemojte zanemariti sadržaj prepiske u mejlovima i potpisivanje ugovora, kao i to što ste prethodno razgovarali s vlasnikom. Takav pristup vam garantuje da budete potpuno zaštićeni  u apartmanu koji pronađete na mreži.

apartman na dan

Ako želite unajmiti apartman na dan  – portal za iznajmljivanje apartmana Rakoc.co.rs  pomoći će vam u rješavanju vaših potreba. Ovde ćete naći najnovije i relevantne objave, direktan kontakt sa našom kućom od koje unajmljujete apartman u Beogradu. Nudimo vam: ogromnu bazu opisnih i dokazanih informaija, praktičnih filtera i mogućnost brzog i lakog pronalaženja pravog rešenja!

apartman rakoc