KAKO UŽIVATI U BEOGRADU U VANREDNIM OKOLNOSTIMA

Budući da je izolacija u Beogradu još uvijek na snazi, načini na koje možemo uživati u našem voljenom gradu drastično su se promenili. Iako dobro znamo najbolja mesta koja treba posetiti kako se bliži leto, a većina je atrakcija zatvorena u doglednoj budućnosti, teško je tačno znati šta raditi u ovoj metropoli koja spava, posebno kad je toliko važno da praktikujemo socijalno distanciranje. Kako se mnogi iz našeg tima Apartmani Rakoc susreću s izoliranim životom u gradu, objedinili smo svoja iskustva kako bismo vam doneli najbolje načine uživanja u Beogradu u vanrednim okolnostima tokom narednih nedelja.

Beograd

1. DIVITE SE ARHITEKTURI

Kad se član našeg tima nedavno prošetao gradom, uspeo je snimiti prelepe slike neobično mirne prestolnice.

Beograd arhitekturaBeograd se može pohvaliti prelepom arhitekturom. Ispunjen istaknutim građevinama, kipovima i znamenitostima, Beograd svake godine vidi veliki broj turista koji hodaju njegovim ulicama, jednostavno uživajući u impresivnom okruženju. Budući da su pločnici i prolazi sada znatno tiši, postoji puno mogućnosti da svoje dnevno trčanje ili šetnju iskoristite na najbolji način. Bez obzira jeste li potpuni početnik ili vam je to  strastveni hobi, fotografija nam svima omogućava da budemo kreativni, čak i kada koristimo jednostavan fotoaparat na našem telefonu.

 

 

 

 

 

 

Beograd Saborna crkvaDivite se blistavoj Savi na jutarnjem svetlu, oslobođenom uobičajenog prometa i gužve na obali. Pronađite savršen kutak za snimanje kupole Saborne crkve između oblaka. Možete se uključiti i u fotografisanje u večernjim satima. Mogućnosti su beskrajne – i zavisno od vaših interesovanja, možete razviti novu strast fotografisati najljepše scene Beograda u izolaciji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. POSETITE VIRTUALNI MUZEJ I POZORIŠTE

Nakon što ste se divili i fotografisali prekrasnu spoljašnju arhitekturu Narodnog muzeja, verovatno ćete poželeti razgledati višestruke eksponate iznutra. Srećom, Narodni muzej je pružio savršeno rešenje; njihovu web stranicu s raznim videozapisima, detaljnim prikazima i kompletnim virtualnim obilaskom muzeja . Uz tako opsežan mrežni repertoar kojem svi mogu pristupiti možete obići muzej bez izlaska iz kuće sa svojom porodicom (posebno decom) otkrivajući sve što muzej može ponuditi. Uživanje u ovoj virtualnoj turneji takođe znači dobro obećanje koje ćemo zadržati za budućnost – zajedno posetiti muzej kada je to ponovo sigurno učiniti.

Narodni muzej

Ako ste ljubitelj pozorišne umetnosti, ne bojite se, jer je Narodno pozorište takođe osmislilo odličan doživljaj na mreži. Uz emitovanje predstava strimingom preko svog YouTube kanala, omogućeno je da uživate ​​u nekim od najvećih umetničkih dela ikad stvorenih iz udobnosti i sigurnosti fotelje. Zapravo nema boljeg načina za prakticiranje socijalnog distanciranja od svoje dnevne sobe.

Narodno pozoriste

 

3. NADOMESTITE SVOJE KAFIĆE

Mnogima nedostaje uobičajena prisnost redovnog mesta za ispijanje kafe

Beograd u izolaciji čini se posebno čudnim kada radite od kuće. Naš glavni grad je grad kafe: kafići neprestano žive s velikim redovima potrošača željnih uživanja u kofeinu I čašici razgovora i mnogima se život bez uobičajene kafe ne čini sasvim u redu. Osiguravajući da stanovnici Beograda ne moraju pribegavati užasnoj instant čašici, niz kafića uveo je štandove na ulici ispred kafića sa vrućom kafom na koju smo navikli, kao i dostavu kući- donošenje njihovih najboljih svežih mešavina izravno na vaš kućni prag. Od pakovanja pečenih zrna kafe do gotovih kolača spremnih za jednostavno zagrevanje, postoji mnoštvo načina za uživanje u svojim uobičajenim favoritima kod kuće. Nije baš isto što i uživati ​​u kafi i kolaču u vašem uobičajenom kafiću, ali sigurno će ublažiti neprijatan osećaj izolacije.

Beograd

4. UŽIVAJTE U PARKOVIMA

Kalemegdan Park oaza je otvorenog prostora u užurbanom gradu.

KalemegdanKako se leto brzo približava, olakšanje je znati da u našim parkovima još jednom možemo sigurno uživati. Bez obzira odlučite li istražiti ogromni Kalemegdan Park ili Košutnjak Park zaljubljenika u prirodu, veliki je broj parkova u gradu koje treba posetiti, uključujući i mnogo manjih parkova. Uz savete da bi svi trebali nastaviti praktikovati socijalnu distancu, uživanje u parkovima nakon višemesečnih ograničenja nudi dah svežeg zraka onima koji su se u Beogradu osećali klaustrofobično. Savršena prilika za ponovni kontakt s prirodom, beogradski parkovi nude i mnogo načina da ostanete zdravi, poput biciklizma, trčanja, šetnje. Vlasnici kućnih ljubimaca biće dvostruko zadovoljni jer će moći voditi svoje pse u duge šetnje poljima i šumama koje su prethodno neko vreme bile nedostupne.

 

Videti druge kako uživaju u tim zelenim prostorima pozitivan je znak i osećaj da se postepeno vraćamo na svoje ulice i zelene površine.

Apartmani Beograd Rakoc uvek sa vama.

Dobro dosli