Leto u Beogradu

Obzirom na pandemiju i preporuke stručnjaka širom planete, bez obzira na relaksaciju postojećih zabrana putovanja, većina građana će verovatno odlučiti da ostane kod kuće kada je u pitanju predstojeće leto. Budući da pravi ljetni dani tek dolaze, želimo osigurati da ih možemo najbolje iskoristiti, pa evo naših preporuka o tome kako zaista uživati ​​u letu u Beogradu. Letnja dešavanja u Beogradu zbog kojih je ovaj grad, grad za povod i zabavu, vrve od ljudi i pozitivne energije. Nadamo se da ce i ovo leto živeti u tom duhu.

skadarlija apartmani

Posetite događaj

Leto u gradu je obično prošarano posebnim događajima i to je zaista trenutak da svaki grad zasija. Ovde nemamo dovoljno mesta da nabrojimo sve uzbudljive i ugodne događaje na kojima obično možete prisustvovati. Beograd je sav u muzičkom duhu tokom leta. Muzika, u stvari, obeležava grad i nikad ne prestaje, cela godina je prošarana brojnim muzičkim manifestacijama, a mnoge su tokom leta. Dešavanja ovog leta ne možemo još uvek precizno da predvidimo, ali ono što je sigurno su beogradski splavovi, kafane i diskoteke koje pružaju nezaboravne izlaske tokom cele nedelje. Na svakom mestu ćete osetiti dobre vibracije i nećete odoleti ritmu.

beograd nocni zivot

Uživajte u piću na terasi

Jedna od najboljih stvari o letu u gradu su terase. Čim prvi zraci sunčeve svetlosti probiju oblake, mnogobrojne terase, ne samo na splavovima već i mnogi beogradski rooftop restorani sakupljaju svoje prve goste. Naručite pivo ili ledeni čaj s limunom i uživajte u zalasku sunca dok nad rekom lagano pada sumrak, a svuda oko vas se šire lagani zvuci..

apartmani

apartmani beograd centar

Pojedi sav sladoled

Izgleda da Beograđani vole sladoled jer zaista je mnogo poslastičarnica i specijalizovanih prodavnica sladoleda u Beogradu.  Preporučujemo da vam bude cilj da isprobate sve ukuse koji se nude u vec dobro poznatim poslasticarnicama kao sto su  Pelivan, Gelateria Special, Crna ovca, Moritz Eis…

sladoled beograd

Istražite gradske parkove

Na srecu živimo u gradu kome bi mnogi mogli da pozavide na zelenim površinama i to je velika prednost kada je u pitanju uživanje u letu u prirodi. Beograd moze da se pohvali mnoštvom divnih parkova i to u sred grada, tako da možemo bez velike dodatne organizacije da samo odšetamo do tih oaza u kome god delu grada da boravimo. Bilo da posjetite poznati Kalemegdan ili Tašmajdan, savršen za piknik Topčiderski park ili Košutnjak, ili neki od manjih parkova Studentski ili Pionirski park, ne zaboravite duboko disati i uživati ​​u mirisima leta.

parkovi beograda

Idite na kupanje

Kad vam postane previše zagrejano, olakšanje možete pronaći u jednom od brojnih gradskih bazena.  A posebno primamljivo su beogradska kupališta Ada Ciganlija, Lido, Zabran, Bela stena. Ovo su omiljena kupališta ne samo Beograđana, već i brojnih turista koji posećuju Beograd tokom letnjih meseci.

beograd

Savet:  Ukoliko želite da uživate u čarima Beograda ovoga leta – nemojte oklevati – iznajmite neki od naših apartmana u strogom centru Beograda i sve što Beograd nudi Vam je nadomak praga. Ko kaže da ne možete slediti svoju intenzivnu pilates rutinu, morate odustati od jutarnjeg biljnog čaja i zaboraviti na prejedanje gledajući omiljene serije sa zdelom kuvanih rezanci u jednoj ruci i šoljicom kafe u drugoj, dok ste na odmoru! Na svu sreću, naši potpuno opremljeni apartmani su tu da Vam ulepšaju ovo leto u Beogradu.

rakoc apartmani

Dobro došli!