Ogledala – iluzija – veći apartman

Kako pomoću ogledala stvoriti više prostora u stanu I stvoriti naizgled veći apartman?

Odlično postavljeno ogledalo može vam pomoći da proširite prostor u stanu, istovremeno ističući njegove najbolje detalje. Nameštaj koji vizualno povećavava kvadraturu apartmana je najbolji prijatelj iznajmljivača kada je u pitanju preuređivanje stana za namenu izdavanja apartmana na dan. Ogledala se takođe koriste za proizvodnju više svetlosti i vizuelno dodaju dubinu prostoriji u kojoj je prostor ograničen.

Kako nisu svi apartmani dizajnirani jednako, verovatno ćete naići na nekoliko sa jedinstvenim rasporedom koji će verovatno trebati malo promena. Prava oprema i elementi dekora mogu vam pomoći da se okrenete po nezgodnom prostoru i učine ga funkcionalnim i ugodnim za oko. Ako stan ima zid koji ne služi mnogo svrsi osim strukturalnom nosaču, razmislite o tome da ga pretvorite u umetnički eksponat sa ogledalima. Ukrašeno kolekcijom različitih okvira i veličina, ovo mozaičko remek-delo će doptineti uvećanju prostora.

Prilikom ukrašavanja velikim ogledalima, pripazite na ono što se odražava jer to može promeniti ili razbiti stil sobe. Ogledalo pune dužine dodaje dubinu prostoru i vizuelno se čita kao ulaz ili vrata. Uokvirena ogledala stvaraju dramu, kao i prozračnost bilo koje sobe u kojoj se nalaze.

Možda je stan malo mračan u određenom delu? Možete stvoriti svetliji prostor u kući postavljanjem ogledala neposredno iza izvora svetlosti, poput sveće ili lampe. Kada se prostorija osvetli, svetlost će se odbiti od ogledala i raspršiti se, stvarajući sjaj u celoj sobi.

Dovođenje spoljašnjosti u apartman stvara spokojno i smirujuće okruženje u stanu. Ogledala postavljena u blizini prozora u osnovi stvaraju iluziju većeg broja prozora i privlače prirodnu lepotu spolja koja se tada može videti u odrazu. Mala ogledala koja su strateški postavljena na policama knjiga stvaraju privlačan kontrast između debelih romana, slika i sitnica.

Postoji mnogo načina uredjenja prostora kojima možete postiči iluziju većeg prostora. Ogledala su jedna od boljih opcija i nude se u širokom rasponu cena. Ona pružaju veću funkcionalnost stanu i mogu učiniti da prostor izgleda otvorenije i svetlije.

Rakoc apartmani kao i uvek žele da podele svoje dugogodisnje iskustvo u uredjenju apartmana sa Vama.