POČELO UREĐENJE SAVSKOG TRGA

Savski trg biće veći od Trga Republike: spomenik Stefanu Nemanji, pešačka zona i 300 novih stabala.

Savski trg postaje pešačka zona, u sredini pešačke zone nalaziće se spomenik Stefanu Nemanji, i  po površini će biti veći od Trga Republike.

Savski trg

Pobedničko rešenje za uređenje Savskog trga, koje su uradile arhitekte iz Španije, osmišljeno je da trg bude pešačka zona koja će imati zelene površine, a u sredini pešačke zone postavljen spomenik Stefanu Nemanji.
Spoj starog i novog, potpuni graditeljski preobražaj Savamale kao i to da se očekuje rekonstrukcija Karađorđeve i Savske ulice i da će sve biti uvezano sa Trgom republike i starim Beogradom.

Moderno zamišljen Savski trg funkcionalno se povezuje sa Savskom obalom. Savamala novim urbanim rešenjem menja lice do neprepoznatljivosti.
Novo rešenje Savskog trga predviđa da će se u blizini nalaziti metro stanica, kao i novi savski most.

Tu će se ukrštati dve linije metroa i to će postati novi centralni trg u gradu, a Beograd će time dobiti više gradskih centara što je odlika svih velikih gradova.
Saobraćaj će ići po obodima, dobijamo novu pešačku zonu, rekonstrukcija fasade i krova nekadašnje glavne železničke stanice već je završena, podiže se monumentalni spomenik Stefanu Nemanji i biće zasađeno 300 stabala.

Uređena promenada novim parkovima otvara Beograd na vodi za veliki broj posetilaca. Novi Beograd, Savamala, Dorćol, sa primetnim promenama i ogromnim potencijalom, Beograd polako uvode u red modernih metropola.
Uređenje grada doprinosi sve većoj turističkoj poseti, ujedno donosi korist i građanima Beograda.

Britanski list „The Guardian“ Beograd svrstava u pet značajnih letnjih destinacija u Evropi.

Dobro došli, stan na dan, apartmani Rakoc. izdvajamo iz ponude:

https://rakoc.co.rs/apartmani-beograd/savamala_ apartmani beograd

Luksuzni apartmani Beograd - Apartman A16