Stan na dan i mere predostrožnosti

Šta učiniti sa vašim ličnim stvarima prilikom iznajmljivanja stan na dan drugima ili preko Airbnb-a.
Predložićemo vam  nekoliko jednostavnih preporuka koje će biti korisne za kratkotrajni najam vašeg doma.

Bez obzira da li iznajmljujete ceo stan ili svoj stan delite sa drugim, morate mnogo učiniti da vaše stvari budu bezbedne kada otvorite vrata drugima pa i gostima Airbnb-a. Ne radi se samo o sigurnosti vašeg nakita i dokumenata sa ličnim podacima, već i o uspostavljanju strogih kućnih pravila, tako da gosti razumeju šta se od njih očekuje u pogledu poštovanja imovine drugih ljudi.

smestaj beograd

Ako ste novi u Airbnbu, možda niste predvideli koliko problema može nastati kada porodično ognjište delite sa putnicima, pa smo sastavili nekoliko saveta koji će vam pomoći da dva puta proverite i razmislite.

 

1. Obavezno imajte osnovno osiguranje

Osnovno osiguranje je minimalna građanska odgovornost i toplo se preporučuje bez obzira da li je stan iznajmljen na duži ili kratki rok. Iznenadiće vas koliko se vlasnika nađe u neugodnoj situaciji jer to zanemari i smatra nevažnim. Većina ozbiljnih agencija koje se bave kratkoročnim iznajmljivanjem stanova – stan na dan, predlažu dodatno osiguranje vlasničkog stana i lica, kao deo dodatnog paketa upravljanja poslovima. U pogledu mogućih posledica po goste ili imovinu, Airbnb pruža dodatno osiguranje.

Osiguranje smestaj

 

2. Osgurajte svoje vrednosti

Predmeti koje treba čuvati u sefu ili u zatvorenim fiokama van domašaja uključujući skup nakit, antikvitete, porodičnu baštinu, pasoše, lična dokumenta koja čine bankarske ili investicione podatke, porodične foto albume i elektronsku robu kao što su računari ili virtuelni podaci. Obavezno pozovite prijatelja, člana porodice i sa gostom u prisustvu svih obavite nepristrasan pregled i evideciju svih stvari. Najverovatnije u svakom domu mogu se pronaći predmeti koje treba sa posebnom pažnjom čuvati. Lako ih možete ispustiti iz vida jer ste svakako upoznati sa svim svojim stvaima.

vrednosti smestaj

 

3. Uklonite predmete koji nisu namenjeni gostima

Pored vrednih predmeta, svaka kuća ima mnogo stvari koje ne želite da gosti vide ili upotrebljavaju. Raznovrsnost predmeta može biti raznolika: fotografije, donje rublje, dnevnici, sitni uređaji ili lični predmeti, lule, britve, tabakere. Što više stavki ostavite da budu slobodno dostupne, velika je verovatnoća da će ih gosti koristi / ili možda pokvariti. Takođe biste trebali razmotriti prostor za skladištenje hrane ili drugih predmeta. Neki vlasnici postavljaju striktna pravila kako bi odredili koje su police u frižideru ili ormarima zabranjene za goste, posebno ako iznajmljuju sobu. Pronađite u stanu kod kuće ormar ili prostor za odlaganje koji možete da zaključate i napunite ga svojim ličnim predmetima.

smestaj fotografije

 

4. Pošta iz poštanskog sandučeta

Nije nevažno napomenuti, bez obzira što nema mnogo pošte, šta uraditi kad dođu dokumenata u vaš kućni poštanski sandučić kada ste odsutni . Uvek postoji šansa da vam stignu važna dokumenta dok vi niste tamo. Razumno je ako vas nema duže vremena, da preusmerite poštu ili dogovorite se sa komšijom da je preuzme.

posta smestaj

 

5. Vodite računa da gosti imaju sve što im je neophodno

Ako ne želite da vaši gosti preturaju po vašim stvarima, osigurajte da imaju sve što im je potrebno. Obavestite ih o tome gde se čuvaju dodatna ćebad. Ostavite predmete koji su im možda potrebni, kao što su fen za kosu, šampon ili aparat za kafu. Stavite kišobrane iza vrata. Što im više ponudite, manja je verovatnoća da će imati potrebu da ispitaju sadržaj vašeg doma. Dobar način da se gostima pruži dodatna udobnost kako bi se osećali kao kod kuće je paket dobrodošlice sa grickalicama, bocom vina i svežim proizvodima i cvećem.

korpe-za-kisobrane-smestaj

 

6. Uspostaviti stroga pravila boravka

Na primer, možda imate veoma skupe aparete za trening ili slično, koje ne želite da gosti upotrebljavaju, kako se ne bi pokvarili. Nemojte misliti da ako vaš aparat nije u sobi za goste, da oni neće biti u iskušenju da ga koriste. Isto važi i za bilo koju drugu opremu, poput klavira ili stola za bilijar. Vodite računa da gosti znaju šta je na raspolaganju, a šta je zabranjeno, a najbolje mesto za upozorenje je u vašim Uslovima korišćenja stana.

turizam

 

7. Razmislite o svojim komšijama

Možete da ne mislite na svoje susede kao na vaše “stvari” koje morate zaštititi od gostiju, ali važno je imati dobre odnose sa onima koji žive u vašoj neposrednoj blizini. Susedi koji su budni zbog bučnih zabava koje organizuju vaši gosti neće biti srećni, a oni imaju priliku da zakomplikuju život vama i vašim budućim gostima. U pravilima boravka za stan na dan uvek naznačite da je strogo zabranjena i najmanja buka, kao i ograničenja u korišcenju zajedničkog prostora. Ovo između ostalog uključuje i politiku zabrane pušenja u stanu i javnim prostorijama.

smestaj buka

 

8. Vaš nameštaj i zavese

Uspostavljanjem stroge politike protiv pušenja, zasigurno se obezbeđujete da nemate zavese i nameštaj koji će kasnije mirisati na cigarete. Nije na odmet da domaćini istaknu plakat na zidovima i na otvorenim površinama, o zabrani pušenja, kako bi podsetili goste na njihov dom, da nije najbolje mesto za tu svrhu.

stop smoking smestaj

https://rakoc.co.rs/